Boekenweek 2018 - Natuur

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 maart t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. Griet Op de Beeck schreef het Boekenweekgeschenk 'Gezien de feiten', Jan Terlouw schreef het Boekenweekessay 2018 'Natuurlijk'.

Leo Vroman schreef in de gedichtencyclus Wieltjes en wieltjes: ‘en toch is alles wat we doen natuur’, deze dichtregel is het motto bij het thema Natuur. Natuur is alomvattend, meer dan alleen flora en fauna. De overweldigende natuur waartegen de mens zich nauwelijks kan verweren, is een romantisch idee.

Interactieve avond 'De natuur onder je voeten'

Jan Nielen vertelt over stenen en het ontstaan daarvan en hoe je stenen kunt determineren. Onder begeleiding van Jan gaan we hiermee deze avond zelf aan de slag.

Cadeau voor onze leden

Vanaf zaterdag 10 maart is in de bibliotheek het Boekenweekmagazine verkrijgbaar. De uitgave staat vol boekentips, interviews en achtergrondartikelen bij het thema Natuur. Het magazine is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, exclusief voor bibliotheekleden 18+.

Griet Op de Beeck

Lezing 'Huis-tuin-en-keukenvogels'

Aan de hand van prachtige foto’s en geluidsfragmenten vertelt Rob Staals over de vogels in onze achtertuin.

Gratis reizen met de trein

Koopt u tijdens de Boekenweek voor tenminste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken, dan krijgt u het Boekenweekgeschenk cadeau.

Op vertoon van het Boekenweekgeschenk 'Gezien de feiten' van Griet Op de Beeck, reist u zondag 18 maart de hele dag gratis met de trein. Het geschenk is verkrijgbaar in de papieren versie en als e-book. Beide zijn geldig als treinkaartje