Wij blijven open

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je de Bibliotheek veilig en prettig kunt bezoeken. Door deze aanpassingen verloopt een bezoek aan de Bibliotheek niet helemaal zoals je gewend bent. Wij vragen hiervoor je begrip. De aanpassingen sluiten aan bij de richtlijnen van de ‘anderhalvemetersamenleving’ waar we ons allemaal aan moeten houden. Ze zijn bovendien afgestemd met de gemeentes Gemert-Bakel, Boekel en Laarbeek, en met de beheerders van de accommodaties waarin onze bibliotheken gevestigd zijn.

LAATSTE UPDATE 15-10-2020
Onze vestigingen blijven open voor het lenen en inleveren van boeken. Vanaf 15 oktober zijn we alleen geopend tijdens de bemande uren. Ook gaan de meeste activiteiten door (actuele info hierover, zie agenda). Op deze pagina vind je meer informatie over wat er kan en mag in de Bibliotheek.

Alleen open tijdens de bemande uren

De bibliotheken blijven open. In verband met de gedeeltelijke lockdown zijn wij vanaf 15 oktober alleen geopend tijdens de bemande uren.

Nog steeds mogen er niet te veel mensen op één plek zijn, ook niet in de Bibliotheek. Je kunt hierdoor alleen terecht in de Bibliotheek voor het lenen en inleveren van materialen. Tijdens de bemande uren is er een medewerker aanwezig voor hulp en advies.

De leestafels, werkplekken en publiekspc’s zijn niet beschikbaar. Lezen, ontmoeten, werken en studeren is even niet mogelijk

Kijk hier voor de actuele openingstijden.

Groepsactiviteiten en workshops

Er is nog steeds van alles te doen in de Bibliotheek. De meeste activiteiten gaan door. We houden ons daarbij natuurlijk aan de RIVM richtlijnen. Vooraf reserveren is altijd verplicht. We vragen iedereen om bij klachten niet deel te nemen aan de activiteiten.

De gezondheid van onze bezoekers, sprekers en medewerkers staat voorop. Daarom kiezen we er soms voor om een geplande activiteit niet door te laten gaan. Bekijk altijd eerst onze agenda.

Wat kun je verwachten bij je bezoek?

We vragen je rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

• Kom zoveel mogelijk alleen of maximaal met 2 personen naar de Bibliotheek.
  • Per vestiging mag een maximum aantal bezoekers tegelijkertijd binnen zijn. We vragen je de instructies van onze medewerkers (en van de posters) hierbij op te volgen.
  • Volg de looproutes die zijn aangegeven in de vestigingen en houd anderhalve meter afstand van andere personen.
  • De leestafels, werkplekken en publiekspc’s zijn niet beschikbaar.
  • Tip! Bedenk thuis welk boek je wilt lenen. Bekijk de online catalogus of de eBieb app, zodat je weet waar je het boek kunt vinden.

Maatregelen

De belangrijkste maatregelen die jij én wij kunnen nemen om verspeiding te voorkomen:

• Ben je verkouden, moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Dan kom je niet naar de Bibliotheek.
  • Het dragen van een mondkapje wordt dringend geadviseerd.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Schud geen hand(en).
  • Was je handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Volg de instructies van onze medewerkers.

Laten we samen goed voor elkaar zorgen
We vertrouwen op je begrip voor deze aangepaste dienstverlening en danken je bij voorbaat voor je medewerking. Laten we samen goed voor elkaar zorgen.