We zijn weer open

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je de Bibliotheek veilig en prettig kunt bezoeken. Door deze aanpassingen verloopt een bezoek aan de Bibliotheek niet helemaal zoals je gewend bent. Wij vragen hiervoor je begrip. De aanpassingen sluiten aan bij de richtlijnen van de ‘anderhalvemetersamenleving’ waar we ons allemaal aan moeten houden. Ze zijn bovendien afgestemd met de gemeentes Gemert-Bakel, Boekel en Laarbeek, en met de beheerders van de accommodaties waarin onze bibliotheken gevestigd zijn. We verheugen ons op jouw komst. Wees welkom voor een bezoek!

Alle vestigingen zijn weer open

Je bent welkom in de Bibliotheken Aarle-Rixtel, Bakel, Beek en Donk, Boekel, Gemert en Lieshout. We zijn open tijdens aangepaste openingstijden.

Naast het lenen en terugbrengen van boeken kun je in de Bibliotheek ook weer lezen, ontmoeten, werken en studeren.

Vanaf 1 juli zijn de openingstijden bij een aantal vestigingen verruimd en we hanteren overal soepelere maatregelen.

Je vindt hier de aangepaste openingstijden*

*In de zomervakantie gelden voor een aantal vestigingen afwijkende openingstijden.

Groepsactiviteiten en workshops

Vanaf 1 juli starten we weer een aantal activiteiten op. We bieden nog geen grote groepsactiviteiten aan, zoals je gewend was. Per activiteit mogen maximaal 10 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief de begeleider(s)*. Vooraf reserveren is verplicht.

*Voor onze activiteiten voor de jeugd gelden andere voorwaarden. Deze worden vermeld bij de betreffende activiteit in onze agenda.

We vertrouwen op je begrip en medewerking
We vertrouwen op je begrip voor deze aangepaste dienstverlening. En we rekenen op je om samen toe te werken naar een veilige manier om de Bibliotheek weer voor iedereen toegankelijk te maken.

Wat kun je verwachten bij je bezoek?

We vragen je rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

• Er geldt niet langer een maximum aantal bezoekers. Wordt het echter te druk in de Bibliotheek, volg dan de instructies van onze medewerkers.
  • Kinderen tot 12 jaar zijn weer welkom zonder begeleiding van een volwassene.
  • Volg de looproutes die zijn aangegeven in de vestigingen en houd anderhalve meter afstand van andere personen.
  • De leestafels, werkplekken, publiekspc’s en toiletten zijn weer grotendeels beschikbaar. En het lezen van tijdschriften en kranten is weer mogelijk. Volg de instructies en houd 1,5 meter afstand.
  • Tip! Bedenk thuis welk boek je wilt lenen. Bekijk de online catalogus of de eBieb app, zodat je weet waar je het boek kunt vinden.

Maatregelen

De belangrijkste maatregelen die jij én wij kunnen nemen om verspeiding te voorkomen:

• Ben je verhouden, moet je hoesten, niezen of heb je koorts?
    Dan kom je niet naar de Bibliotheek.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Schud geen hand(en).
  • Was je handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Volg de instructies van onze medewerkers.