We zijn weer (beperkt) open

Gepubliceerd op: 8 mei 2020 09:00

heropening

De bibliotheken mogen weer open. Dat is goed nieuws! We gaan dit op een zo veilig mogelijke manier doen. Dit betekent dat we niet direct onze deuren helemaal kunnen openen voor jou. Dat is niet verantwoord, zelfs al zouden we dat graag willen. We gaan weer open in een aantal stappen. Deze stappen sluiten aan bij de richtlijnen van de ‘anderhalvemetersamenleving’ waar we ons allemaal aan moeten houden. Ze zijn bovendien afgestemd met de gemeentes Gemert-Bakel, Boekel en Laarbeek, en met de beheerders van de accommodaties waarin onze bibliotheken gevestigd zijn.

Donderdag 14 mei en vrijdag 15 mei: inleveren van boeken

Op donderdag 14 mei en vrijdag 15 mei van 14.00 - 17.00 uur kun je de boeken die je thuis nog hebt liggen, komen inleveren in onze vestigingen in Gemert, Boekel en Beek en Donk.

Hiermee brengen wij de collectie op volle sterkte, zodat we straks voor iedereen weer genoeg keuze hebben om nieuwe boeken te komen lenen. En voldoen we aan de regel dat ingeleverde boeken eerst 72 uur in quarantaine moeten voordat we ze weer mogen uitlenen.

De bibliotheken zijn nog niet toegankelijk. Je levert je boeken bij de ingang in, bij onze medewerkers.

Vanaf 18 mei: reserveren van boeken via de app en website

Vanaf maandag 18 mei kun je boeken reserveren via de eBieb app en de online catalogus op onze website. We vragen iedereen zoveel mogelijk vooraf te reserveren, zodat je de Bibliotheek straks alleen hoeft te bezoeken om je gereserveerde boeken op te halen.

Tussen 18 en 22 mei kun je nog steeds boeken inleveren in de vestigingen in Gemert, Boekel en Beek en Donk van 14.00 – 17.00 uur. Let op! Vestiging Boekel is op maandag gesloten; op donderdag 21 mei zijn alle vestigingen gesloten i.v.m. Hemelvaart.

De bibliotheken zijn nog niet toegankelijk om boeken te komen lenen.

Maandag 25 mei t/m vrijdag 29 mei: Beek en Donk, Boekel en Gemert weer open

Vanaf maandag 25 mei kun je gereserveerde boeken komen ophalen, mits je per e-mail bericht hebt ontvangen dat deze voor je klaar staan.

De vestigingen in Gemert en Beek en Donk zijn hiervoor geopend van maandag tot en met vrijdag van 14.00 – 17.00 uur. De vestiging in Boekel is hiervoor geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 – 17.00 uur. Op zaterdag zijn we voorlopig nog gesloten.

De bibliotheken zijn tijdens de aangepaste openingstijden beperkt toegankelijk. Voor het ophalen van gereserveerde boeken. Of voor een kort bezoek met maximaal 2 personen om boeken uit de kast te lenen. De leestafels, werkplekken, publiekspc’s en toiletten zijn nog niet beschikbaar.

Vanaf dinsdag 2 juni: alle vestigingen weer open

Vanaf dinsdag 2 juni zijn al onze vestigingen weer open tijdens aangepaste openingstijden (de openingstijden zijn momenteel nog niet actueel). Op zaterdag (en zondag) zijn we voorlopig nog gesloten.

Dit betekent dat je weer terecht kunt in Aarle-Rixtel, Bakel, Beek en Donk, Boekel, Gemert en Lieshout, voor het inleveren en lenen van boeken, en voor het ophalen van reserveringen.

We vragen je hierbij rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

• Kom zoveel mogelijk alleen of maximaal met 2 personen naar de Bibliotheek.
  • Reserveer vooraf je boeken, zodat je niet te lang in de bibliotheek hoeft te blijven.
  • Per vestiging mag een maximaal aantal personen tegelijkertijd binnen zijn. We vragen je de instructies van onze medewerkers hierbij op te volgen.
  • Volg de looproutes die zijn aangegeven in de vestigingen en houd anderhalve meter afstand van andere personen.
  • De leestafels, werkplekken, publiekspc’s en toiletten zijn nog niet beschikbaar.

En natuurlijk houden jij én wij ons aan de maatregelen om verspreiding te voorkomen:

• Ben je verkouden, moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Dan kom je niet naar de Bibliotheek.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Schud geen hand(en).
  • Was je handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Groepsactiviteiten en workshops

Voorlopig kunnen wij nog geen groepsactiviteiten en workshops aanbieden, zoals je gewend was. Zodra dat weer kan, in groepjes van 10, 30 of meer personen, zullen wij je daarover berichten.

We vertrouwen op je begrip voor deze aanpak in stappen. En we rekenen op je om samen toe te werken naar een veilige manier om de Bibliotheek weer voor iedereen toegankelijk te maken. In de hoop dat we je over niet al te lange tijd weer persoonlijk de hand kunnen schudden en mogen ontmoeten in de Bibliotheek of bij één van onze activiteiten.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Laat het ons gerust weten via info@bibliotheekdlb.nl of telefoonnummer 0492-323245.

IN HET KORT

Do 14 mei en vrij 15 mei Inleveren boeken in Gemert, Boekel en Beek en Donk tussen 14.00 en 17.00 uur.
Vanaf maandag 18 mei Reserveren boeken via eBiebapp en website. Meer info over de eBieb app
Ma 18 mei t/m vrij 22 mei Inleveren boeken in Gemert, Boekel en Beek en Donk tussen 14.00 – 17.00 uur. Let op! Boekel is op maandag gesloten; donderdag 21 mei zijn alle vestigingen gesloten i.v.m. Hemelvaart.
Ma 25 mei t/m vrij 29 mei Gemert, Boekel en Beek en Donk open voor ophalen gereserveerde boeken, en inleveren en lenen van boeken tussen 14.00 – 17.00 uur Let op! Boekel is op maandag gesloten.
Vanaf dinsdag 2 juni Alle vestigingen weer open voor het inleveren en lenen van boeken, tijdens aangepaste openingstijden. De aangepaste openingstijden vind je hier