Creëer een minibieb

Een oproep aan iedereen: gratis boeken in je eigen buurt. Creëer een minibieb!

ER KAN GELEZEN WORDEN!

Wij deden vrijdag 20 maart deze oproep. Hier is massaal gehoor aan gegeven. Daar zijn we iedereen heel dankbaar voor. Onze voorraad (afgeschreven) boeken is uitgedeeld en kan een nieuw leven beginnen. Op ruim 30 plekken in de gemeenten Boekel, Laarbeek en Gemert-Bakel zijn de mooiste minibiebs geknutseld en gecreëerd. Naast deze minibiebs zijn nog meer enthousiastelingen aangehaakt die met hun eigen boeken een minibieb zijn begonnen.

Er kan geleend, geruild en toegevoegd worden. Heel veel leesplezier allemaal!

Aanmelden voor een minibieb is helaas niet meer mogelijk.

WAAR?

De plekken van de minibiebs gaan we niet actief delen. Vanuit het oogpunt op privacy en om te voorkomen dat teveel mensen tegelijk naar de minibieb komen. We hopen dat mensen de minibiebs ontdekken als ze lekker even buiten wandelen.

De minibiebs zijn te vinden in:

  • Gemert (12)
  • Beek en Donk (8)
  • Aarle-Rixtel (4)
  • Lieshout (4)
  • Boekel (3)
  • Venhorst (1)
  • Handel (1)
  • Mariahout (1)

WAT IS EEN MINIBIEB?

De minibieb is een kastje of tafel gevuld met boeken. Dat kan in je eigen tuin of oprit. Het werkt volgens het neem-en-geef-principe van boeken lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus. Iedereen laat bij wijze van spreken zijn boeken vrij om een nieuw leven te beginnen en nieuwe lezers te bekoren. Hoe meer minibiebs, hoe meer leesplezier!

UITLEG

We begonnen met gratis boeken afhalen buiten op locatie bij al onze vestigingen. Deze actie was een overweldigend succes. Er is veel gebruik van gemaakt. Ons doel om zoveel mogelijk mensen veel leesplezier te brengen is geslaagd. Het succes was echter zo groot dat we dit nieuwe plan voor de minibiebs hebben gemaakt. We willen niet dat er teveel mensen tegelijkertijd op één plek zijn, aansluitend op de landelijke richtlijnen hierover. En we konden onvoldoende bevoorraden.

Vervolgens hebben we onze gehele (afgeschreven) boekenvoorraad ingezet voor de minibiebs.