E-books lenen bij de bibliotheek

Met jouw bibliotheekpas van Bibliotheek De Lage Beemden kun je ook kosteloos e-books lenen. Op deze pagina vind je informatie over het aanbod en hoe je een account kunt aanmaken.

Leen je e-books bij de online Bibliotheek

E-books lezen op je pc of laptop

E-books eregalerij

De E-books eregalerij bevat een selectie meesterwerken van schrijvers uit Het Pantheon, de permanente tentoonstelling in het Letterkundig Museum met hoogtepunten uit 1.000 jaar Nederlandstalige literatuur.

E-books lezen op je e-reader

E-books lezen op je tablet of smartphone

E-readers te leen

Wil je een e-reader uitproberen? Leden vanaf 18 jaar kunnen bij Bibliotheek De Lage Beemden een e-reader lenen.  

E-books lenen: hoe werkt het?

De bibliotheek leent op grote schaal e-books uit aan haar leden, via de online Bibliotheek. Gebruikmaken van het aanbod? Maak dan eerst een webaccount aan. Vervolgens vind je hier duizenden e-booktitels. 

Bij het Voordelig ontdekken abonnement kan er 'geproefd' worden aan zes e-books. Heeft u een Lekker lezen of Eindeloos genieten abonnement dan kun je onbeperkt lenen uit een collectie van 15.000 e-books.

de online Bibliotheek

E-books App

Het merendeel van het e-bookaanbod is geschikt om te lezen via de speciale e-book app van de bibliotheek. Je kiest eerst je boeken (online) via de online Bibliotheek, opent vervolgens de app en selecteert daar je e-books, die klaarstaan op de boekenplank (online). De e-books worden nu 'opgehaald'. Daarna kun je de boeken offline lezen.