FAQ: veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u veelgestelde vragen mét antwoorden. Bijvoorbeeld over het zelf lenen en terugbrengen van materialen, op momenten dat er geen medewerker in de bibliotheek aanwezig is.

Betalen: ik wil materialen lenen en moet een bedrag betalen. Waarom?

Twee mogelijkheden:

- U leent TopTitels of dvd's. Die zijn alleen gratis binnen de abonnementen Lekker Lezen en Eindeloos genieten. . Heeft u een abonnement Voordelig ontdekken? Dan betaalt u voor deze materialen leengeld.

- U heeft een abonnement waaraan een maximum aantal te lenen materialen per jaar is gekoppeld. Leent u meer? Dan betaalt u leengeld per materiaal (per 10 materialen). Overstappen naar een ander abonnement kan interessant zijn. Neem daarvoor graag contact met ons op (en houd uw lidnummer bij de hand of vermeld het in de e-mail).

Betalen: hoe doe ik dat?

U kunt op twee manieren betalen:

- Online via iDEAL.
U vindt een instructie elders op de website. Het minimum betaalbedrag bij iDEAL is € 0,50. Is dat meer dan het openstaande bedrag? iDEAL bewaart het restbedrag op uw pas, voor volgende betalingen.

- Toch liever een kleiner bedrag betalen? Dit kan via de betaalautomaten in de bibliotheekvestigingen Beek en Donk, Gemert en Boekel.

Bibliotheek: hoe kan ik lid worden?

Inschrijven kan online.

U kunt ook naar de vestiging komen, op de momenten dat er een medewerker van de bibliotheek aanwezig is. Dan verzorgen wij de inschrijving voor u.

U kunt kiezen uit verschillende soorten abonnementen. Voor kinderen tot en met 17 jaar is een bibliotheekpas gratis.

Bibliotheekpas: mijn pas werkt niet / is geblokkeerd.

Uw bibliotheekpas wordt geblokkeerd als u de contributie of een rekening niet heeft betaald, of wanneer u een boete heeft voor te laat ingeleverd materiaal. U kunt het openstaande bedrag inzien door naar Mijn Menu te gaan en in te loggen. U kunt daar betalen via iDeal. Na ontvangst van betaling wordt de blokkade opgeheven.

Zie ook de vraag "Bealten: hoe doe ik dat?"

Bibliotheekpas: mijn pas is kwijt. Wat nu?

Meld verlies, diefstal of vermissing van uw bibliotheekpas graag direct, per e-mail of telefonisch.

Uw bibliotheekpas wordt dan geblokkeerd, zodat derden er geen misbruik van kunnen maken. U kunt direct een nieuwe pas aanvragen tegen vergoeding van administratiekosten.

Boeken: mijn gereserveerde boek staat niet in de kast. Wat nu?

Mijn gereserveerde boek staat niet in de kast, ondanks dat ik (via e-mail of app) een melding heb gekregen.

Dan is er iets misgegaan. E-mail graag even naar contact@bibliotheekdlb.nl

Wij nemen vervolgens contact met u op.

Inloggen (in Mijn Menu) lukt niet. Wat kan er zijn?

Kunt u niet meer inloggen in Mijn Menu?

We zijn bekend met het probleem. Vaak is het resetten van uw inloggegevens de oplossing. U krijgt dan van ons een nieuw wachtwoord, dat u uiteraard weer kunt veranderen in het wachtwoord dat u zelf gewend was.

We doen dat graag voor u: e-mail of bel ons en houd uw lidmaatschapsnummer bij de hand (staat op uw pas en begint met 26662). U kunt natuurlijk ook even langskomen bij de vestiging.

Medewerker: wanneer is er iemand aanwezig?

Informatie over de aanwezigheid van medewerkers vindt u op de pagina met vestigingsinformatie.

Verlengen lukt niet. Wat nu?

Waarschijnlijk is het boek gereserveerd door iemand anders. Of u heeft het boek al een keer eerder verlengd. De mogelijkheden voor verlengen zijn gekoppeld aan de soorten abonnementen.

Ter informatie: bij het verlengen dvd’s betaalt u opnieuw leengeld (met uitzondering van abonnementen zonder leengeld voor dvd’s).

Wijziging doorgeven / advies krijgen: hoe?

Voor vestiging Beek en Donk en Lieshout geldt: kom graag even langs als er een medewerker aanwezig is.

Lukt dat niet?
U kunt ons tijdens kantooruren bereiken via het centrale telefoonnummer van Bibliotheek De Lage Beemden 0492-323245
U kunt ons ook een e-mail sturen: contact@bibliotheekdlb.nl

Wij vragen u wijzigingen in adresgegevens, tenaamstelling, telefoonnummer of e-mailadres tijdig door te geven.
Dat kunt u ook zelf doen in Mijn Menu.

Zelfbediening bij de bibliotheek: wat houdt dat in?

Bibliotheek De Lage Beemden werkt met zelfbediening. Op de zelfbedieningsmomenten is er niet altijd een medewerker van de bibliotheek aanwezig. Zoeken, lenen en inleveren van de materialen doet u als klant zelfstandig. Naast de zelfbediening blijft op er vaste momenten in de week een medewerker van de bibliotheek aanwezig, om u te helpen en te adviseren.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan graag contact met ons op.