FAQ: veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen mét antwoorden. Bijvoorbeeld over het zelf lenen en terugbrengen van materialen, op momenten dat er geen medewerker in de bibliotheek aanwezig is.

BETALEN

Ik wil materialen lenen en moet een bedrag betalen. Waarom?


Twee mogelijkheden:

- Je leent dvd's. Die zijn alleen gratis binnen de abonnementen Lekker Lezen en Eindeloos Genieten. Heb je een abonnement Voordelig ontdekken? Dan betaal je voor deze materialen leengeld.

- Je hebt een abonnement waaraan een maximum aantal te lenen materialen per jaar is gekoppeld. Leen je meer? Dan betaal je leengeld per materiaal (per 10 materialen). Overstappen naar een ander abonnement kan interessant zijn. Neem daarvoor graag contact met ons op (en houd je lidnummer bij de hand of vermeld het in de e-mail).

Betalen: hoe doe ik dat?

 

Je kunt op twee manieren betalen:

- Online via iDEAL.
Je vindt een instructie elders op de website. Het minimum betaalbedrag bij iDEAL is € 0,50. Is dat meer dan het openstaande bedrag? iDEAL bewaart het restbedrag op je pas, voor volgende betalingen.

- Toch liever een kleiner bedrag betalen? Dit kan via de pinapparaten in de bibliotheekvestigingen Beek en Donk, Gemert en Boekel.

BIBLIOTHEEK

Hoe kan ik lid worden?


Een abonnement bij de Bibliotheek geeft je toegang tot een schat aan boeken, e-books, luisterboeken, cd’s, dvd’s en tijdschriften. Voor een aantrekkelijke prijs. Je kunt op twee manieren lid worden van de Bibliotheek. Meer info > >

Je kunt kiezen uit verschillende soorten abonnementen. Voor kinderen tot en met 17 jaar is een bibliotheekpas gratis.

Mijn gereserveerde boek staat niet in de kast. Wat nu?


Mijn gereserveerde boek staat niet in de kast, ondanks dat ik (via e-mail of app) een melding heb gekregen.

Dan is er iets misgegaan. Stuur een e-mail naar contact@bibliotheekdlb.nl

Wij nemen vervolgens contact met je op.

Inloggen (in Mijn Menu) lukt niet. Wat kan er zijn?


Kun je niet meer inloggen in Mijn Menu?

We zijn bekend met het probleem. Vaak is het resetten van je inloggegevens de oplossing. Je krijgt dan van ons een nieuw wachtwoord, dat je uiteraard weer kunt veranderen in het wachtwoord dat je zelf gewend was.

We doen dat graag voor je: e-mail of bel ons en houd je lidmaatschapsnummer bij de hand (staat op je pas en begint met 26662). Je kunt natuurlijk ook even langskomen bij de vestiging.

Wanneer is er een medewerker aanwezig?


Informatie over de aanwezigheid van medewerkers vind je op de pagina met vestigingsinformatie.

Verlengen lukt niet. Wat nu?


Waarschijnlijk is het boek gereserveerd door iemand anders. Of je hebt het boek al een keer eerder verlengd. De mogelijkheden voor verlengen zijn gekoppeld aan de soorten abonnementen.

Ter informatie: bij het verlengen dvd’s betaal je opnieuw leengeld (met uitzondering van abonnementen zonder leengeld voor dvd’s).

Wijziging doorgeven / advies krijgen: hoe?


Wijzigingen doorgeven en vragen van advies kan in onze vestigingen tijdens de bemande uren. Op die momenten is er een medewerker aanwezig. 

Lukt dat niet?
Je kunt ons tijdens kantooruren bereiken via het centrale telefoonnummer van Bibliotheek De Lage Beemden 0492-323245
Je kunt ons ook een e-mail sturen: contact@bibliotheekdlb.nl

Wij vragen je wijzigingen in adresgegevens, tenaamstelling, telefoonnummer of e-mailadres tijdig door te geven.
Dat kun je ook zelf regelen in Mijn Menu.

Zelfbediening bij de bibliotheek: wat houdt dat in?


Bibliotheek De Lage Beemden werkt met zelfbediening. Op de zelfbedieningsmomenten is er niet altijd een medewerker van de bibliotheek aanwezig. Zoeken, lenen en inleveren van de materialen doe je als bezoeker zelfstandig. Naast de zelfbediening is er op vaste momenten in de week een medewerker van de bibliotheek aanwezig, om je te helpen en te adviseren.

BIBLIOTHEEKPAS

Mijn pas werkt niet / is geblokkeerd.


Je bibliotheekpas wordt geblokkeerd als je de contributie of een rekening niet betaald hebt, of wanneer je een boete hebt voor te laat ingeleverd materiaal. Je kunt het openstaande bedrag inzien door naar Mijn Menu te gaan en in te loggen. Je kunt daar betalen via iDEAL. Na ontvangst van betaling wordt de blokkade opgeheven.

Zie ook de vraag "Betalen: hoe doe ik dat?"

Mijn pas is kwijt. Wat nu?


Meld verlies, diefstal of vermissing van je bibliotheekpas graag direct, per e-mail of telefonisch.

Je bibliotheekpas wordt dan geblokkeerd, zodat derden er geen misbruik van kunnen maken. Je kunt direct een nieuwe pas aanvragen tegen vergoeding van administratiekosten.

NOG VRAGEN?

Staat jouw vraag er niet tussen?


Neem dan graag contact met ons op.