Vrijwilliger in Bakel

Bibliotheek De Lage Beemden is op zoek naar een enthousiaste actieve vrijwilliger voor onze vestiging in de Wilbertsdries in Bakel.

Tijdens een deel van de openingsuren zijn er geen medewerkers in de bibliotheek aanwezig. Voor deze onbemande uren zoeken we een vrijwilliger die op vrijdag anderhalf uur op wil zorgdragen voor het opruimen van de boeken die retour komen.

Jouw activiteiten
• Als gastvrouw/heer optreden in de bibliotheek.
• Het opruimen van bibliotheekmateriaal.
• Adviseren en doorverwijzen met betrekking tot de dienstverlening van de bibliotheek.
• Ideeën aandragen voor activiteiten in samenwerking met lokale verenigingen en instellingen; (denk aan basisscholen, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, zorginstellingen, ouderenorganisaties etc).
• Zorg dragen voor een laagdrempelige, inspirerende omgeving voor de klant.

Jouw vaardigheden
De vrijwilliger is:
• Klantgericht
• Kwaliteitsbewust
• Enthousiast
• Initiatiefrijk
• Flexibel
• Hij of zij heeft de beschikking over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
• Het is een pré wanneer u beschikt over actuele computervaardigheden.

Onze verwachtingen
De vrijwilliger heeft affiniteit met de doelstelling van Bibliotheek De Lage Beemden. Heeft affiniteit met kinderen en ouderen en wil er aan bijdragen dat het aantal klanten dat gebruikmaakt van de bibliotheek stijgt. De samenwerking is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Afspraken worden vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst. Dit is geen arbeidsovereenkomst.

• Een goed vrijwilligersbeleid.
• Goede inhoudelijke begeleiding. Iedere vrijwilliger krijgt een coach toegewezen.
• Werkervaring opdoen in multifunctionele omgeving.
• Informele werksfeer.
• Enthousiaste collega’s.

Belangstelling?
Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met Charlotte Tulp (charlottetulp@bibliotheekdlb.nl). Vergeet bij aanmelding niet aan te geven welke dagdelen je inzetbaar bent en hoeveel dagdelen je maximaal ingezet wilt worden.

We zien je aanmelding met belangstelling tegemoet!