BoekStart

BoekStart geeft:

Na de geboorte van je kindje een waardebon voor een gratis BoekStartkoffertje.
Een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek voor je baby.
Adviezen om met je kindje te genieten van lezen.
Voorleesplezier in de Bibliotheek.

Haal je gratis koffertje


BoekStart laat jou en je baby ontdekken dat lezen leuk en leerzaam is. Samen naar plaatjes kijken en praten is goed voor de taalontwikkeling en woordenschat.


We werken samen met de gemeente en het consultatiebureau. Als je baby drie maanden oud is ontvang je een uitnodiging waarmee je een BoekStartkoffertje en een gratis jeugdlidmaatschap kunt ophalen bij de Bibliotheek. Zelf krijg je een proefabonnement cadeau!

BoekStart

BoekStart

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

BoekStartcoach

De BoekStartcoach

Wekelijks zijn onze BoekStartcoaches Marjon Smits en Angelique Biemans aanwezig in het consultatiebureau in Gemert, Laarbeek en Boekel. Zij gaan op een toegankelijke manier het gesprek aan met de ouders over het belang van (voor)lezen in relatie tot taalontwikkeling.

Voor uitgebreidere vragen kunnen jij en je kindje terecht bij de BoekStartcoach tijdens het wekelijkse BabyKwartier IN de bibliotheek.

Bereslim

Bereslim

Digitale prentenboeken met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.
 

Voorleeshoek

Meer info over de Voorleeshoek

Honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. 
 

Voorlezen in de bieb

Agenda voorlezen

In de bibliotheken Beek en Donk, Gemert en Boekel wordt maandelijks voorgelezen.
 

Leuke apps voor kinderen

 • BoekStart app

  Boordevol video's en informatie over voorlezen. En natuurlijk de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of peuter.

  Meer over de app en downloaden >

 • WePboek

  Op WePboek vind je geanimeerde prentenboeken; een compleet andere manier van voorlezen. Geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar.

  Ga naar WePboek >

 • iKind

  iKind is een verzamelplek voor leuke en leerzame Apps voor je kind. Ook de nieuwste taal- Apps kunnen je hier vinden. Voor ouders met kinderen van 0 - 12 jaar.

  Ga naar iKind >

Lees mee uit de Digitale Voorleestas

De Digitale Voorleestas is gevuld met 10 prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

Naar de Digitale Voorleestas

Tip! Mediagesprek

Mediagesprek is een website voor ouders en opvoeders die hun kinderen willen helpen in de online wereld. Je vindt hier informatie en handige tips.

Naar Mediagesprek