Ontdek de bibliotheek

De bibliotheek is een plek om de wereld te ontdekken, vooral voor kleine kinderen. Op deze pagina vind je tips om nóg meer te ontdekken.

BoekStartkoffertje en gratis jeugdlidmaatschap

BoekStart laat ouders en baby's ontdekken dat lezen leuk en leerzaam is. Samen naar plaatjes kijken en praten is goed voor de taalontwikkeling en woordenschat.

Allebei genieten van de bibliotheek!
Bij BoekStart werken we samen met de gemeente en het consultatiebureau. Ouders/verzorgers van drie maanden oude baby’s krijgen een uitnodiging, waarmee ze een BoekStartkoffertje en gratis jeugdlidmaatschap kunnen ophalen bij de bibliotheek.
Ouders/verzorgers krijgen een proefabonnement cadeau!

Digitale prentenboeken van BereSlim

Gratis toegang tot digitale prentenboeken geschikt voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

iKind

Dé plek voor leuke, educatieve iPad, iPhone & iPod applicaties voor kinderen. Met bijvoorbeeld een overzicht van digitale prentenboeken.

Lees je baby en peuter voor met BoekStart

vader lees baby voor op schoot

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Baby's houden van boeken

Kijk hoe BoekStart werkt!

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek

In De Voorleeshoek vind je honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Voor iedere leeftijdscategorie en elk thema een leuk boek.

We gaan weer voorlezen!

Voorlezen

In de bibliotheken Beek en Donk, Gemert en Boekel gaan we weer maandelijks voorlezen op woensdagmiddag om half 4. 

WePboek

Op WePboek vind je geanimeerde prentenboeken, een compleet andere manier van voorlezen. Deze prentenboeken zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar.

BoekStart app

BoekStart app

De BoekStart app staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of peuter in deze app.