6 - 12 jaar

Ben je tussen de 6 en 12 jaar en zoek je leuke boeken? Hier vind je leuke leestips, het laatste boekennieuws en nog veel meer informatie.

Of je nu meer wilt weten over boeken en schrijvers, het internet of een leuk onderwerp voor je spreekbeurt zoekt. Alles vind je op deze pagina!

Nieuws

 1. 5 boeken voor fans van Pippi Langkous

  Pippi is sterk, eigenwijs en doet precies waar ze zin in heeft. Met haar paard, een aap en een kist vol goudstukken woont ze helemaal alleen in Villa Kakelbont. Lees jij graag over stoere meiden die veel beleven? Bekijk dan deze Doorleestips.

  15 januari 2018

  Bekijk details van 5 boeken voor fans van Pippi Langkous

 2. Interview met Hans en Monique Hagen

  Waarom is het hun baan om lezen te stimuleren? Dat vertellen Kinderambassadeurs Hans en Monique Hagen in dit interview. Ze vertellen ook over gedichten en over hun lievelingsboek.

  1 januari 2018

  Bekijk details van Interview met Hans en Monique Hagen

 3. 2018!

  De redactie van Leesplein sluit vandaag weer een mooi Leespleinjaar af. We bedanken iedereen die op welke manier dan ook heeft meegewerkt aan Leesplein.

  31 december 2017

  Bekijk details van 2018!

 4. Plannen van de regering in begrijpelijke taal

  Kinderen moeten kunnen meepraten over beslissingen waar zij mee te maken krijgen, staat in het Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind. Dus ook over de plannen van de regering. Om er een mening over te hebben, moet je weten wat die plannen zijn. Daarom is het regeerakkoord vertaald in tekst die begrijpelijk is voor kinderen.

  28 december 2017

  Bekijk details van Plannen van de regering in begrijpelijke taal

 5. Win een boek in de Kennisquiz

  Het is zo simpel: lees het interview en beantwoord zes meerkeuzevragen. Heb je alles goed? Misschien win jij een boek!

  22 december 2017

  Bekijk details van Win een boek in de Kennisquiz

 6. Lees de beste boeken met Winterlezen

  De kerstvakantie begint. Lekker veel tijd om de allerbeste boeken van 2017 te lezen. Maandag beginnen we met Winterlezen: elke dag het spannendste, het mooiste of het grappigste boek. Lees mee!

  21 december 2017

  Bekijk details van Lees de beste boeken met Winterlezen

 7. 3 magische series voor fans van Harry Potter

  Magische krachten, grote problemen en kinderen die het zelf moeten oplossen: als dat de ingrediënten van jouw lievelingsboeken zijn, lees dan deze series. Net zo spannend, magisch en meeslepend als Harry Potter.

  18 december 2017

  Bekijk details van 3 magische series voor fans van Harry Potter

 8. Mare (14) wint de Selfiewedstrijd

  De jury had een lastige klus met al die prachtige inzendingen voor onze selfiewedstrijd. Uiteindelijk is de veertienjarige Mare als winnaar aangewezen. Zij wint een afdruk van haar selfie op canvas. De winnaars van de boekenpakketten zijn Siem (9), Noortje (12), Tycho (13) en Oscar (2) & Nica (7). Tobias (8) is de winnaar van het schilderij van Thaïs Verheyden.

  8 december 2017

  Bekijk details van Mare (14) wint de Selfiewedstrijd

 9. KerstLuisteren met de LuisterBieb

  Liever luisteren dan lezen? Download dan de app LuisterBieb en laat je verrukkelijk voorlezen. Kies bijvoorbeeld Teunis, over een olifant in de mensenwereld. Of raak in kerstsfeer met Reis naar de Noordpool (Polar Express).

  7 december 2017

  Bekijk details van KerstLuisteren met de LuisterBieb

Schrijvers en tekenaars

Wil je iets weten over een schrijver of een tekenaar? We hebben van heel veel schrijvers en tekenaars op een rijtje gezet wanneer ze geboren zijn, welke boeken ze hebben geschreven en waar die over gaan, wat ze allemaal nog meer doen behalve tekenen en schrijven... Kortom, bijna alles. En als je het niet kunt vinden, kun je ons een mailtje sturen.

Kinderboekenweek 2017

De Kinderboekenweek 2017 is van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober 2017. Dit jaar gaan we griezelen en grollen, want het thema is: GRUWELIJK ENG!

De Kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om naar de bibliotheek te gaan. Twaalf dagen lang staat bij Bibliotheek De Lage Beemden de kinderboekenweek centraal.

Tot ziens in de bibliotheek, als je durft...!

Leestips

 1. Was de aarde vroeger plat? Bekijk details

  Heeft papier een binnenkant? Kun je alle tijd hebben? Is er nog licht als niemand het kan zien? Deze en meer filosofische vragen worden in vrolijke versjes van alle kanten bekeken.

  Bekijk details van Was de aarde vroeger plat?

 2. Het mooiste voorleesboek van 2017 Bekijk details

  Ik geef je mijn hart is een groot en beeldschoon boek. De toverachtige tekeningen, de papierknipkunst én het mooie verhaal maken dit samen tot een heerlijk voorleesboek.

  Bekijk details van Het mooiste voorleesboek van 2017

 3. Het beste debuut van 2017 Bekijk details

  Bijna iedereen kent de tekeningen van Annet Schaap. Ze illustreerde de Hoe overleef ik-serie, de boeken van Jacques Vriens, Janneke Schotveld en vele anderen. Voor het boek Lampje nam ze eens niet de...

  Bekijk details van Het beste debuut van 2017

 4. Het aangrijpendste informatieboek van 2017 Bekijk details

  Ben jij een dierenvriend? Dan zorg je vast goed voor je huisdier, misschien help je op de kinderboerderij, de manege of bij een dierenasiel. Wij waren hier eerst is een boek voor iedereen, maar het meest...

  Bekijk details van Het aangrijpendste informatieboek van 2017

 5. De fijnste fantasyserie van 2017 Bekijk details

  Met het dappere konijn Podkin Eenoor stapt een nieuwe fantasy-held je leven binnen. Het jonge beestje offert een oor tijdens de ontsnapping aan de vreselijkse gruwelkonijnen, de Gorom. Vanaf dat moment...

  Bekijk details van De fijnste fantasyserie van 2017

 6. De leukste serie van 2017 voor beginnende lezers Bekijk details

  Wat lees je het liefst? Spannende boeken of grappige boeken, antwoorden de meeste kinderen. Niemand zegt: boeken zonder moeilijke woorden, of boeken met korte zinnen. Ook niet als je net leert lezen. Nu...

  Bekijk details van De leukste serie van 2017 voor beginnende lezers

 7. Het spannendste boek van 2017 Bekijk details

  Thomas en de veer van de griffioen is een boek waar de fans van Thomas en de laatste draken lang naar uitkeken. De beste vriend van Thomas is Long, een draak. Nadat hij in het vorige boek hielp een nieuwe...

  Bekijk details van Het spannendste boek van 2017

 8. Het lekkerste boek van 2017 Bekijk details

  Het grote kinderkookboek voor alle seizoenen is het beste begin van een zalige maaltijd. Maak jij appelmoes, risotto of gebraden kip voor oudjaarsavond?

  Bekijk details van Het lekkerste boek van 2017

 9. Het grappigste stripverhaal van 2017 Bekijk details

  Hannes Hunebed, scharminkel uit de Steentijd is een hilarisch stripverhaal over een holbewoner en zijn belevenissen in de prehistorie. Een tip voor fans van De waanzinnige boomhut en Het leven van een...

  Bekijk details van Het grappigste stripverhaal van 2017

Interactieve animaties

100 Interactieve animaties zijn nu beschikbaar voor het onderwijs. De thema's zijn: De aarde, De mens, Dieren & planten en Techniek. Bekijk de mogelijkheden!

Info voor werkstuk of spreekbeurt

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

Jeugdbieb.nl

Jeugdbieb.nl is een betrouwbare en actuele bron van informatie voor kinderen, over alles wat kinderen interesseert en bezighoudt.