Naar de catalogus

Boeken zoeken en reserveren via tablet of smartphone? Doe het via de gratis app Bibliotheek Wise.

Schatkamer van de bibliotheek

Digitale etalages

De digitale etalages zijn de schatkamers van de bibliotheek. Je vindt er dossiers over uiteenlopende onderwerpen, samengesteld door specialisten.

Er bestaan etalages over: Opvoeding en Onderwijs, Duurzaamheid, Design en Kunst, Water en er is een Culinaire Etalage.

Luisterboeken en Daisy-roms

Luisterboeken zijn voorgelezen verhalen, beschikbaar op cd en speciale Daisy-roms. Je kunt luisterboeken reserveren via de online catalogus en je kunt luisterboeken downloaden met de LuisterBieb app.

Aanwinstenattendering

Aanwinstenmail
Wil je maandelijks een e-mail ontvangen over nieuwe titels in jouw favoriete genre? Log in en ga naar Mijn menu, ga naar aanwinstenmail en abonneer jezelf op favoriete genres.

Apps van de bibliotheek

apps van de bibliotheek

De bibliotheek heeft tal van apps in huis: voor het regelen van jouw bibliotheekzaken en voor het lezen van e-books, korte verhalen, luisterboeken en poëzie.

Tijdschriften en dagbladen

Elke bibliotheekvestiging beschikt over een aanbod tijdschriften en dagbladen. Je kunt alle titels online reserveren.

Sprinters: binnenkort in de Bibliotheek

De nieuwste boeken van Nederlandse en buitenlandse schrijvers razendsnel te leen. Dat zijn 'sprinters'. Je leent een sprinter voor maximaal twee weken. Op die manier kunnen zoveel mogelijk mensen de nieuwste boeken lezen. Binnenkort in jouw bibliotheek!

E-books en e-reader lenen

Met jouw bibliotheekpas kun je kosteloos e-books lenen. We hebben ook e-readers voor je in huis!

Digitale bronnen

online naslag

Op de computers IN de bibliotheek kun je vele digitale bronnen raadplegen. Gratis. Ook als je geen lid bent.

Voor leden van de Bibliotheek zijn vrijwel alle bronnen nu ook thuis (of werk, of school) beschikbaar. Lees hier hoe het werkt.

Toptitels

De nieuwste bestsellers zijn vrijwel direct beschikbaar in de bibliotheek. Ze staan bij elkaar, onder de naam Toptitels, en zijn gratis voor leden met een Lekker Lezen en een Eindeloos Genieten abonnement. Heb je een Voordeling Genieten abonnement? Dan betaal je voor dit deel van de collectie leengeld.

Muziek & Film

Via de website Muziekweb.nl kunnen leden van de Bibliotheek 24 uur per dag meer dan 500.000 cd's, 30.000 muziek-dvd's en 300.000 lp's rechtstreeks zelf aanvragen. Je betaalt hiervoor een kleine vergoeding.

Muziekwebluister
Luister online in de bibliotheek naar meer dan 500.000 albums en 6 miljoen tracks! Je vindt er heel veel muziek die je op andere sites niet kunt vinden. Lees alles over artiesten, albums en genres. Alleen en gratis beschikbaar in de bibliotheek. Meer uitleg over Muziekwebluister.

Filmbieb
Op filmbieb vind je een grote collectie films en series die je kunt lenen met je bibliotheekpas. Kijk voor meer informatie op Filmbieb.nl.