Themacollectie & koffers

Themacollectie

Een themacollectie bestaat uit verschillende materialen met een bepaald thema, zoals (informatieve) boeken, cd’s of dvd’s. En kan worden ingezet in een groep. Bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld zorginstellingen.

Vraag de collectie minimaal 3 weken aan voordat je deze wilt ophalen. De themacollectie bestaat uit max. 15 materialen met een uitleentermijn van zes weken. Voor het selecteren, samenstellen en uitlenen van een themacollectie wordt een bedrag gerekend van 10 euro (exclusief BTW).

Themakoffers

Elk koffer bevat boeken (verhalen, informatief, poëzie), beeldmateriaal (vertelplaten/posters), audiovisuele media (dvd, cd, cd-rom), voorwerpen/sensorisch materiaal, spelmateriaal/speelleermateriaal en een handleiding met een beschrijving. Speciaal bedoeld voor zorginstellingen en activiteitenbeleiding.

De 9 thema's zijn: Het rijke Roomsche leven; De natuur; Nederlandse gewoontes en tradities; Verliefd, verloofd, getrouwd; Jeugdjaren; Oude ambachten en beroepen in Noord-Brabant; Het koningshuis; Het huishouden en Eerste hulp bij dementie (gratis).

Je vindt de themakoffers in de online catalogus. Zoek op één van de hierboven genoemde thema's.

Koffer Passend Lezen

Als klant van de Bibliotheek kun je thuis een daisy-speler uitproberen. In een speciaal samengestelde koffer tref je naast de daisy-speler en daisy-roms ook een grootletterboek, leesliniaal en informatiemap met informatie over aangepast lezen.

Je kunt dit pakket gratis voor drie weken lenen.