BoekStart

BoekStart geeft:

Na de geboorte van je kindje een waardebon voor een gratis BoekStartkoffertje.
Een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek voor je baby.
Adviezen om met je kindje te genieten van lezen.
Voorleesplezier in de Bibliotheek.

Haal je gratis koffertje


BoekStart laat jou en je baby ontdekken dat lezen leuk en leerzaam is. Samen naar plaatjes kijken en praten is goed voor de taalontwikkeling en woordenschat.


We werken samen met de gemeente en het consultatiebureau. Als je baby drie maanden oud is ontvang je een uitnodiging waarmee je een BoekStartkoffertje en een gratis jeugdlidmaatschap kunt ophalen bij de Bibliotheek. Zelf krijg je een proefabonnement cadeau!

BoekStart

BoekStart

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

BoekStartcoach

De BoekStartcoach

Wekelijks zijn onze BoekStartcoaches Marjon Smits en Angelique Biemans aanwezig in het consultatiebureau in Gemert, Laarbeek en Boekel. Zij gaan op een toegankelijke manier het gesprek aan met de ouders over het belang van (voor)lezen in relatie tot taalontwikkeling.

Voor vragen over (voor)lezen, taalontwikkeling, BoekStart en voor boekentips kun je ook terecht tijdens het telefonisch spreekuur. Lees meer >>

BabyBieb Gemert

Babybieb

BabyBieb is bedoeld voor baby’s vanaf 6 maanden die nog niet lopen en hun ouder(s). Met de mooiste babyboekjes, bruikbare tips en leuke activiteiten beleven ouders en hun baby een fijn moment samen in de Bibliotheek. 

KleuterBieb

KleuterBieb

Voor kleuters van 4-6 jaar en hun (groot)ouders. Droom weg bij de mooiste voorleesverhalen. 

In de bibliotheken Beek en Donk, Gemert en Boekel wordt maandelijks voorgelezen.

Digitale Voorleestas

Digitale Voorleestas

De Digitale Voorleestas is gevuld met tientallen prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind (2-6 jaar) aan de hand van een mooi prentenboek.

Voorleesfilmpjes: Bereslim

Van interactieve prentenboeken tot leerzame spelletjes voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Voorleesfilmpjes: Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Voor kinderen van 0-10 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Leuke apps voor kinderen

  • BoekStart app

    Boordevol video's en informatie over voorlezen. En natuurlijk de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of peuter.

    Meer over de app en downloaden >

  • iKind

    iKind is een verzamelplek voor leuke en leerzame apps voor je kind. Ook met de nieuwste taal- apps. Voor ouders met kinderen van 0 - 12 jaar.

    Ga naar iKind >


Tip! Mediagesprek

Mediagesprek is een website voor ouders en opvoeders die hun kinderen willen helpen in de online wereld. Je vindt hier informatie en handige tips.

Naar Mediagesprek