Online lid worden

Hoe werkt het?

Je beschikt over een e-mailadres en maakt gebruik van internetbankieren, dan kun je hier online lid worden van de Bibliotheek. 

We behandelen je inschrijving binnen vijf werkdagen. Je ontvangt dan een e-mail van de Bibliotheek met je pasnummer en pincode. Hiermee kun je vanuit thuis e-books lenen en luisterboeken downloaden via de online Bibliotheek. In de e-mail staat ook vermeld waar en wanneer je jouw bibliotheekpas ontvangt, zodat je ook in de Bibliotheek boeken kunt lenen.

Word hier online lid

 

Gebruik maken van onze online diensten

Wanneer je inschrijving is verwerkt, ontvang je een e-mail en kun je direct gebruik maken van onze online diensten en van de online Bibliotheek. Je kunt boeken zoeken in de online catalogus, materialen reserveren, jouw voorkeuren aanpassen enzovoorts*.

Bekijk onze online catalogus >

Om in te loggen (in Mijn account) heb je een lenernummer en pincode nodig. Het lenernummer is het klantnummer dat in de e-mail staat vermeld. Je pincode heb je zojuist in het aanmeldformulier opgegeven.

*De materialen in de bibliotheek kun je pas lenen nadat je de lenerpas hebt ontvangen. Bij het ophalen van een lenerspas, moet je jezelf legitimeren.