Boekentips van onze redactie

 • De bevrijding in beeld

  Froukje van Dooren, Joost Rosendaal

  Overzicht in woord en beeld van de geallieerde operaties op Nederlands grondgebied aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De bevrijding in beeld

 • Hoelang mag ik blijven?

  Wendy Geuverink

  Beschrijving van het (familie)leven van de Joodse vrouw Truus Stern-van Zuiden (1926) voor, in en na de Tweede Wereldoorlog.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hoelang mag ik blijven?

 • De mannen van Pointe du Hoc

  Patrick O'Donnell

  Geschiedenis van de Dog Compagny van het Amerikaanse 2e Rangerbataljon, een commando-eenheid die tijdens de Tweede Wereldoorlog zich onderscheidde door enkele stoutmoedige acties.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De mannen van Pointe du Hoc

 • De tatoeëerder van Auschwitz

  Heather Morris

  Een jonge Joodse man denkt zijn familie te kunnen redden door zichzelf op te offeren, maar wat hij daardoor in Auschwitz moest doen om zichzelf te redden, had niemand ooit kunnen voorzien.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De tatoeëerder van Auschwitz


Boek van de maand

De Vliegenvanger

Ravelli

Van deze schrijver (pseudoniem voor Rick Felderhof) heb ik alle drie de delen gelezen en er super van genoten. Deel een is een biografie over het leven van Peter Wanders, meestercharmeur die uit de handen van de nazies wist te blijven doordat hij met...

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken