Hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.


Over jouw abonnement

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?


Bibliotheek De Lage Beemden heeft de volgende abonnementen:

 • Jeugdabonnement t/m 17 jaar - gratis
 • Voordelig Ontdekken - € 30,00
 • Lekker Lezen - € 43,50
 • Eindeloos Genieten - € 59,50
 • Vriendenabonnement - € 15,00
 • Jonge ouders proefabonnement - gratis
 • Kwartaalabonnement - € 14,00
 • Diverse instellingsabonnementen

Lees meer over Abonnementen en voorwaarden>
Lees meer over Tarieven en voorwaarden>

Kan ik met mijn abonnement e-books en luisterboeken lenen?

 
 • Met een Jeugdabonnement leen je luisterboeken en e-books voor de jeugd (t/m C-titels), ‘Lezen voor de lijst’-e-books en 6 titels per jaar uit gehele aanbod voor volwasenen en jongeren (15+). Maximaal 10 luisterboeken en 10 e-books tegelijk.

 • Met een Voordelig Ontdekken abonnement leen je 6 e-books en 6 luisterboeken per jaar. Maximaal 6 e-books en 6 luisterboeken tegelijk.

 • Met een Lekker Lezen abonnement en een Eindeloos Genieten abonnement kun je onbeperkt e-books en luisterboeken lenen uit de collectie van de online bibliotheek. Maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk. 

Nog geen lid? Schrijf je dan online in bij de Bibliotheek. Je bibliotheekpas wordt thuisgestuurd. 

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?


Ben je je Bibliotheekpas kwijt? Dan moet je deze blokkeren. Dat kan via Mijn account of via de klantenservice (0492-323245 of info@bibliotheekdlb.nl) of in één van onze vestigingen.

Een nieuwe pas vraag je aan bij een medewerker in de Bibliotheek. Neem hiervoor een geldige persoonslegitimatie (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) mee. Een nieuwe pas kost € 2,50.

Hoe geef ik een adreswijziging door?


Een adreswijzigingen dien je zo spoedig mogelijk schriftelijk of digitaal aan ons door te geven. Dit kan via het contactformulier

Kan ik overstappen op een ander abonnement?


Heb je bij ons al een abonnement en wil je dat omzetten naar een andere abonnementsvorm? Dat kan op elk gewenst moment. Een e-mail sturen is voldoende.

Wil je aan het einde van je abonnementsperiode omzetten? Geef dan je wens uiterlijk 6 weken voordat je abonnementsperiode afloopt door, dan kunnen we het op tijd aanpassen. Dat kan in onze vestiging, of via de klantenservice (0492-323245 of info@bibliotheekdlb.nl).

Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?


Het eerste jaarabonnement is niet tussentijds opzegbaar. Hierna kun je op ieder gewenst moment het abonnement opzeggen. Houd daarbij rekening met de wettelijke opzegtermijn van één maand.

Zorg dat alle geleende materialen zijn ingeleverd. Eventuele openstaande te laat-gelden of leengelden moeten voldaan zijn voor de opzegging.

Je kunt je abonnement beëindigen in de Bibliotheek bij een medewerker of door een e-mail te sturen of te bellen naar 0492 323245.  


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?


Bibliotheek De Lage Beemden heeft verschillende abonnementsvormen. Ontdek hier welk abonnement het best bij jou past.

Kan ik online lid worden?


Ja, dat kan. Direct online lid worden kan hier. Of ontdek eerst welk abonnement het best bij je past en volg de instructies.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te worden?


Ook als je geen lid bent, kan je in de Bibliotheek terecht. Je kunt de krant of een tijdschrift komen lezen en gebruik maken van onze computers. En je bent welkom bij cursussen en workshops, bijeenkomsten en voorleesmiddagen. Kijk in onze agenda wat er allemaal te doen is in de Bibliotheek.

Of volg ons op Facebook. Wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief. Ook dat kan zonder lid te zijn.

Kan ik de Bibliotheek cadeau doen?


Ja, we hebben een speciale cadeaubon. Ze liggen klaar in onze vestigingen. Lees hier meer over.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op